PROIZVODI – Zdravlje je u šoljici čaja

Ispijanje čaja je poput aromaterapije za vas probavni i nervni sistem koji se umiruju efektima esencijalnih ulja u cvjetovima lavande i kamilice. Čaj kombinuje opuštajuće osobine lavande i kamilice s osvježavajućim matičnjakom. Ima nježan i skladan okus i svjež i ugodan miris . Idealan je kao noćno piće, za  smirivanje svih vaših osjetila. Sadrži isključivo suho cvijeće i lišće, bez dodanih boja i okusa.

Dah svježine i slobode. Čaj sadrži dragocjene osobine tri trave, poznate u biljnoj tradiciji kao pomoćna sredstva za respiratorni sistem: cvjetovi zove, menta i listovi eukaliptusa. Karakteristika za mentu je i da  prirodno pogoduje probavnim funkcijama vašeg organizma.  Ljekovitost cvijeta zove se ogleda u njenoj širokoj lepezi djelovanja na organizam: kod gripe i prehlade, za ispiranje usta i grla, čišćenje otganizma, astme i alergije…Ovaj topli napitak se peporčuje piti osobito u hladnim zimskim danima, uz dodatak kašike meda

Receptura ovog čaja je osmišljena za vaše srce i sva njegova čula. Glog i kunica svojim ljekovitim svojstvima djeluju u sinergiji za dobrobit srca, dok je za osjecaj blagostanja zadužen kantarion, koji se još naziva „biljka dobre volje“. Kantarion predstavlja divan svemir čudesnih djelovanja  te doslovno nema niti jednog dijela ljudskog tijela, ali ni psihe gdje ova trava neće pomoći.  I na kraju, šipak pored ljekovitih svojstava, ovom čaju daje skladan ukus i prirodno ga rješava kofeina.

Čaj od nevena

Neven je biljka koja zrači ljepotom i snažnom žuto-narančastom bojom koja podsjeća na sunce. Posebna vrijednost ove ljepotice su izuzetno ljekoviti sastojci njenih cvjetova i listova, te je s pravom mnogi poznavatelji prirodnih vrijednosti nazivaju čarobnom biljkom.Ljekovito djelovanje čaja od nevena: antiupalno i antibakterijsko djelovanje, pospješuje zacjeljivanje rana od opeklina, uboda i oteklina, čisti krv i snižava holesterol, ublažava bolne menstruacije, sprječava infekcije mokraćnog trakta, pomaže u jačanju imunološkog sustava i kod hormonalnih tegoba.

Čaj od lista aronije

Ljekovita svojstva aronije su stoljećima bila poznata Indijancima. Odatle je aronija prenijeta u Sibir, pa se veoma često naziva sibirska aronija. List aronije sadrži izobilje vitamina među kojima su zastupljeni: vitamin A, C, E i vrlo rijedak vitamin P, kao i vitamini B grupe: B2, B6, B9.
Čaj od lista aronije svoje djelovanje ispoljava na sljedeće načine: oslobađa organizam od toksina, podiže imunitet, poboljšava cirkulaciju, čisti krv i zidove krvnih sudova, stabilizuje rad štitne žlijezde, smanjuje nivo želučane kiseline i umiruje želudac.

Čaj od lavande

Ime lavanda je izvedeno od latinske riječi lavare, što znači oprati. To je zbog činjenice da se obično koristi u kupkama za pročišćavanje uma i duha. Rimljani su svoje kupke obogaćivali cvijetom lavande, a Grci su je koristili za liječenje.
Čaj od lavande blagotvorno djeuje na: uznemirenost i depresiju, stres i nesanicu, želudac i probavu, otežanu cirkulaciju, grčeve i ukočenost mišića, urinarni trakt, alergije kašalj, upalu sinusa, infekcije usne duplje, akne, dermatitis i ekcemi.

Eterično ulje od smilja

Smilje je ljekovita biljka koja na različite načine doprinosi zdravlju čovjeka. Smilje igra važnu ulogu u tradicionalnoj medicini mediteranskih zemalja, iako se popularnost ove biljke brzo širi diljem ostatka svijeta. Najkorisniji dijelovi biljke su listovi i cvjetovi, a ulje od smilja se koristi kod problema:

Alergija
Akna
Prehlade
Upala kože
Zarastanja rana
Zatvora
Bolesti jetre
Poremećaja žuči
Upala mišića i zglobova
Infekcija
Kandide
Nesanice
Bolova u trbuhu
Nadutosti

Eterično ulje lavande

Eterično ulje lavande je jedno od najcjenjenijih i najčešće korištenih ulja u aromaterapiji.
Zdravstveni efekti eteričnog ulja od lavande reduciraju sljedeće tegobe:

Nesanica
Uklanjanje ili smanjenje bolova
Urinarni trakt
Dišni sustav
Cirkulacija
Probava
Imunitet
Njega kože
Za relaksaciju mišića
Prirodna zaštita protiv komaraca
Za reduciranje stresa
Za ublažavanje menstrualnih tegoba
Za kožu sklonu aknama