O NAMA

Opšta zadruga „Zelena mreža“ osnovana je na bazi socijalnog poduzetništva s ciljem poboljšanja trenutnog stanja i napredovanja malih proizvođača koji su ujedno i korisnici programske aktivnosti udruženja „Snaga žene“.

Osnivač Zadruge je udruženje „Snaga žene“.

Misija Zadruge je proizvoditi, prodavati i promovisati visokokvalitetne proizvode od ljekovitog bilja, voća i povrća te pokušati zadovoljiti potrebe potrošača.

Pored razvijanja sopstvene linije proizvoda, u okviru svoje djelatnosti Zadruga također promovise i prodaje proizvode proizvođača – zadrugara, kreira prodajna tržišta te pruža edukaciju i savjetovanje za svoje korisnike.

Pritom ćemo  graditi povjerenje potrošača, ulagati u proizvođače – korisnike i brinuti se za njihovo zadovoljstvo.

Članovi “Zelene mreže” jesu korisnici Udruženja “Snaga žene” – žrtve rata koji pripadaju kategoriji povratnika u regiji Srebrenice, kao i civilne žrtve rata sa područja Tuzlanskog kantona i Brčko Distrikta.

Radi se o visoko traumatiziranim kategorijama stanovništva koji su uprkos traumi bili dovoljno motivisani i kroz psihosocijalnu podršku osnaženi da se uključe u aktivnosti radno-okupacione terapije uzgoja cvijeća, te ljekovitog i aromatičnog bilja. Nakon sedam godina, svi oni su danas ozbiljni uzgajivači navedenih poljoprivrednih kultura.

“Zelena mreža BiH” poziva i ostale zainteresirane aktere sektora ljekovitog i aromatičnog bilja na području Bosne i Hercegovine – uzgajivače, prerađivače, sakupljače, udruženja, zadruge, obrte i firme da nam se pridruže kako bi zajedno doprinijeli jačanju ovog sektora.

O NAMA

Opšta zadruga „Zelena mreža“ osnovana je na bazi socijalnog poduzetništva s ciljem poboljšanja trenutnog stanja i napredovanja malih proizvođača koji su ujedno i korisnici proramskih aktivnosti udruženja „Snaga žene“.

KONTAKT PODACI

 Adresa : Kralja Tvrtka I br.8, Tuzla 75000

 Telefon : +387 35 314-740

 EMAIL : info@zelena-mreza.org

 FAX : +387 35 225-447

 RADNO VRIJEME : 8:00 – 16:00

KONTAKTIRAJTE NAS

    [recaptcha]

    PARTNERI ZELENE MREŽE

    DONATORI ZELENE MREŽE